Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- امام جکعه اصفهان گفت: چه نیکو بود مدیران شهری همان گونه که برای برخی هنرمندان و خواننده‌ها و مناسبت‌های عادی بیش از اندازه تلاش می‌کنند، در زمینه پاسداشت شهید فخری‌زاده و مرحوم آیت‌الله یزدی نیز بیشتر فعالیت می‌کردند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی امام جمعه اصفهان، آیت‌الله سید‌یوسف طباطبایی‌نژاد در مراسم بزرگداشت شهید فخری‌زاده و مرحوم آیت‌الله یزدی با اشاره به لزوم انجام فعالیت‌های بیشتر در پاسداشت این 2 پژوهشگر انقلابی اظهار داشت: هر دو بزرگوار از مفاخر پژوهشی استان اصفهان و کشور بودند و چه نیکو بود مدیران شهری همان گونه که برای برخی هنرمندان و خواننده‌ها و مناسبت‌های عادی بیش از اندازه تلاش می‌کنند، در زمینه پاسداشت این دو دانشمند و افتخار اصفهانی نیز بیشتر فعالیت می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: حداقل پژوهش اگر برای دانشگاه‌ها در دهه‌های اخیر تازگی دارد ولی برای حوزه‌های علمیه به هیچ وجه مطلب جدیدی نیست.

امام جمعه اصفهان بیان کرد: حوزه‌های علمیه براساس کار پژوهشی و تحقیقی شکل گرفته است، ما از ابتدا وقتی درس حوزوی را آغاز کردیم در ابتدای کتاب‌هایمان از واژه «بدان» به جای «بخوان» بهره برده بودند که نشان از لازمه دانستن عمق مطلب یعنی همان معنای پژوهش است.

وی افزود: پژوهش یعنی دانستن عمق مطلب که این امر کار طلبگی است، هر طلبه وظیفه دارد عمق هر مطلب لازم را دریابد، دانستن با خواندن متفاوت است.

امام جمعه اصفهان: راه برون‌رفت بیمه تأمین اجتماعی از مشکلات، استقلال این سازمان استامام جمعه اصفهان: دشمن به کمتر از نوکری ما راضی نمی‌شودامام جمعه اصفهان: حمایت‌های مالی از فقرا و نیازمندان به صورت متمرکز انجام شود

طباطبایی‌نژاد پیرامون اینکه تمامی دعاهای صحیفه سجادیه به معنای واقعی پژوهشی است وعمق دارد، تصریح کرد: اگر به متن دعای هفتم صحیفه سجادیه دقت کنید به این مطلب خواهید رسید.

وی با تاکید بر اینکه مرحوم آیت‌الله یزدی از پژوهشگران و مفاخر حوزه‌های علمیه بود، در ادامه به خاطراتی از سیره آن مرحوم اشاره کرد و اظهار داشت: آن مرحوم در زمان پهلوی به قدری زیبا منبر می‌رفت که سیل جمعیت پای منبرها حاضر می‌شدند. آن مرحوم در منبرهای خود از کنایه‌های معناداری علیه شاهنشاهی و از آیات قرآن کریم و احادیث بهره می‌برد.

امام جمعه اصفهان بیان داشت: من در زمانی که مرحوم آیت‌الله یزدی به شهرهای اطراف خلخال تبعید شده بود به آن مرحوم رجوع کردم و پرسیدم که برای منبر خوب باید چه کتابی را مطالعه کنیم، آن مرحوم پاسخ داد من هیچ گاه مطلب و کتابی را فقط با نیت منبر رفتن نخواندم، من همه مطالبی که برای اسلام لازم بود را با نیت دریافت عمق مطالب مطالعه می‌کردم.

وی ادامه داد: مرحوم آیت ‌الله یزدی به ما طلبه‌ها که در آن زمان جوان بودیم توصیه کرد «اگر کسی عمق مطلب را خوب دریابد؛ خوب هم می‌تواند بیان کند»، بنابراین فلسفه تشکیل حوزه‌های علمیه بر اساس پژوهش و دریافت عمق مطالب است. در واقع اجتهاد در حوزه‌های علمیه به معنای کار پژوهشی عمیق است.

طباطبایی‌نژاد افزود: علم به معنای فهم پژوهش است نه فقط خواندن و حفظ کردن، بنابراین لازمه دریافت علوم اسلامی و دینی پژوهش است.

وی تصریح کرد: فهم واجب الوجوب و از خدا به خدا پی بردن که از مفاد برهان صدیقی است و توسط علامه ملاصدرا تاکید شده، تاکید بر پژوهشی بودن علوم دینی دارد که در سراسر دعاهای اهل‌بیت(ع) هم وجود دارد.

عضو خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: ما در همه علوم حوزوی همچون علم کلام، فلسفه، حدیث، رجال، اصول عقاید، فقه و ادبیات و غیره  نیازمند فهم عمیق بوده که همان پژوهش است، نیازمندیم. ما باید در همان پایه‌های ابتدایی به طلاب حوزوی یاد بدهیم که ما در حوزه‌های علمیه نیازمند فهم عمیق هستیم.

انتهای پیام/167/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مرحوم آیت الله یزدی امام جمعه اصفهان حوزه های علمیه آن مرحوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۰۶۶۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح ولایت آیت الله مصباح یزدی اثرات عمیقی در جوانان داشت

به گزارش خبرگزاری مهر، همایش یاد استاد بررسی آرا و اندیشه‌های آیت الله محمدتقی مصباح یزدی در حوزه تعلیم و تربیت در مجتمع شهدای سرچشمه برگزار شد.

سردار سرتیپ بسیجی «محمد شیرازی» رئیس دفتر فرمانده معظم کل قوا در همایش «یاد استاد» که صبح امروز در مجتمع فرهنگی سرچشمه برگزار شد، اظهار داشت: آیت الله مصباح یزدی شخصیتی شایسته و برجسته بود؛ به نحوی که در حوزه‌های دینی نظیر ندارد؛ علاوه بر این خوش‌فکری، بلندنظری، آینده‌نگری، عمیق بودن در مسائل علمی و قوی بودن در مبانی را می‌توان از دیگر خصوصیات ایشان دانست.

سردار شیرازی افزود: در خصوص آیت الله مصباح یزدی و مجاهدت‌هایی که از وی قابل ذکر است، می‌توان به کسب دانش، علم و معرفت و نیز پذیرش امر ولایت اشاره کرد؛ به همین دلیل مرکز تربیتی و آموزشی خاصی با رویکرد نو ایجاد کرد و برای اجرایی کردن فرمان ولی فقیه در جهاد تبیین وارد میدان شد و با جوانان حشر و نشر داشت.

رئیس دفتر فرمانده معظم کل قوا با بیان اینکه طرح ولایت استاد مصباح یزدی اثرات عمیقی در جوانان داشت، عنوان کرد: آیت الله مصباح یزدی در دوره‌های طرح ولایت شخصاً حضور پیدا می‌کردند و حضور این استاد برجسته بالاترین اثر را برای جوانان کشورمان داشت؛ بنابراین انسان باید ببیند در هر شرایطی تکلیفش چیست و چه کاری باید انجام دهد.

وی افزود: فرمانده معظم‌کل قوا از سال‌ها قبل امر به ایجاد خودکفایی و تولید در نیروهای مسلح داشتند؛ زیرا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، تقریباً هیچ تولیدی در حوزه نظامی و دفاعی از خودمان نداشتیم؛ یعنی در حقیقت نگذاشتند که داشته باشیم و از سوی دیگر جوان‌های ما را بر این باور نگاه می‌داشتند که ما این توان خودکفایی و استعداد آن را نداریم و دیگران باید بسازند و تولید کنند تا ما استفاده کنیم؛ در واقع این فرهنگ غالب آن زمان بود

سردار شیرازی ادامه داد: ولی پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در دوره دفاع مقدس، چون به شدت محتاج یک سری تجهیزات بودیم که آن‌ها را در اختیار نداشتیم، به دنبال ساخت ملزومات مورد نیاز رفتیم و تولید کردیم؛ به شکلی که به واسطه همین خوداتکایی در طول این چند دهه به توانمندی دفاعی دست یافتیم که این توانمندی‌ها در بازدارندگی دفاعی کشور مؤثر هستند.

وی تصریح کرد: یکی از موضوعاتی که در نیروهای مسلح دنبال می‌کنیم، آموزش مدیران در قالب مدرسه حکمرانی است؛ در این مدرسه دوره‌های کوتاه‌مدتی برای تربیت مسئولان برگزار می‌شود و طی آن مسئولان کشوری و لشکری برای آشنایی با مدیریت حکمرانی در دوره‌های پیش‌بینی شده حضور می‌یابند.

سردار شیرازی با تأکید بر اینکه فرمانده معظم کل قوا از وضعیت موجود رضایت مطلق ندارند، عنوان کرد: اخیراً در سطح نیروهای مسلح حرکت خوبی برای معرفی دستاوردهای دفاعی مانند آنچه در نمایشگاه هوافضای سپاه وجود دارد، آغاز شده است به نحوی که بعضاً علاوه بر بازدیدکنندگان داخلی، برخی سیاسیون خارجی هم تقاضا دارند تا از نزدیک آنچه را که در این نمایشگاه قرار داده شده است، ببینند که می‌آیند و می‌بینند و وقتی لاشه پهپاد آمریکایی ساقط‌شده توسط پدافند هوایی کشورمان را می‌بینند، در خصوص توانمندی نیروهای مسلح کشورمان در زمینه پدافندی سوالاتی را مطرح می‌کنند.

وی همچنین به عملیات وعده صادق اشاره کرد و گفت: عملیات وعده صادق که بر اساس فرمایش فرمانده معظم کل قوا صورت گرفت، موجب آشکار شدن دست برتر ایران شد. این اقدام، مبارزه نظامی سخت با رژیم صهیونیستی بود؛ لذا به نظر می‌رسد بعد از ضربه نیروهای فلسطینی در عملیات طوفان‌الاقصی به ارتش رژیم صهیونیستی که اگر تَرکی بر پیکره این رژیم وارد شده بود، عملیات وعده صادق ضربه سنگین‌تری زد و شکافی بزرگ در بدنه آن‌ها ایجاد کرد.

کد خبر 6083777

دیگر خبرها

  • غلبه بر عفونت سینوس : ترفندهای ساده و موثر بدون نیاز به دارو (اینفوگرافی)
  • یادواره شهدای طلاب و روحانی زرین دشت برگزار شد
  • مسئولان با جدیت بیشتری پای کار حل مشکل کشاورزان بیایند
  • طرح ولایت آیت الله مصباح یزدی اثرات عمیقی در جوانان داشت
  • تولید فکری رسالت و ماموریت جشنواره علامه حلی است
  • تجلیل از اساتید خواهر و برادر حوزه علمیه استان قزوین
  • معرفی آثار برتر دهمین جشنواره علامه حلی
  • امام(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه رقم زدند / امام صادق(ع) منظومه جامع فکر تمدنی اسلامی را ارائه کردند
  • امام جمعه اصفهان: گفتمان قرآنی باید در خانواده‌ها ایجاد شود
  • هشدار مدیریت بحران استان تهران درباره بارندگی‌های آخر هفته